Apple Music är en succé – 11 miljoner prenumeranter

Apple Music Logo 950px

Apple Music blev en omedelbar succé och har idag närmare 11 miljoner prenumeranter.

Visserligen är alla fortfarande så kallade trial-prenumeranter då Apple ger en generös tremånaders gratisperiod för att man ska kunna bestämma sig om Music är värd pengarna. Även så är siffran riktigt bra och en stor milstolpe för Cupertino-företaget.

Inte bara den vanliga prenumerationen är populär utan även familjelösningen går starkt med 2 miljoner prenumeranter. Även det bra siffror med tanke på att Music bara har funnits i fem veckor på marknaden.

Saknar gratisalternativ som Spotify

Den stora frågan är nu om de 11 miljoner prenumeranterna kommer att minska kraftigt efter att tremånadersperioden tagit slut.

Om vi ska jämföra Music med största konkurrenten Spotify kan nämnas att den senare har fler än 75 miljoner användare där 20 miljoner är prenumeranter. Music har inget gratisalternativ som Spotify vilket kommer att begränsa antalet användare en hel del.Läs mer

Apple Music has already grabbed 11 million trial members (neowin.net)

Spotify Information (spotify.com)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.