Windows 10 Build 19035 – här är allt nytt

microsoft windows 10 logo 2019

Windows 10 Build 19035 är redo att laddas ner och installeras på hundratals miljoner datorer världen över. Det är en jämförelsevis liten uppdatering med få nyheter. Här förklarar vi vad Windows 10 Build 19035 gör för din dator.

Windows 10 Build 19035 är en del av den större, kommande uppgraderingen till Windows 10 som kallas 20H1. Du kan främst se Build 19035 – eller Vibranium som versionen kallas – som en förberedande uppdatering med buggfixar och optimeringar.

Nyheterna med Windows 10 Build 19035

 • Build-vattenstämpeln i den högra, nedre delen på skärmen är inte längre synlig
 • Ett experiment kring drivrutinsinstallationer via Windows Update är avslutat och deltagande användare ser inte längre inställningen ”Optional Updates” i Windows Update
 • Fixat ett problem i Windows Update som rör installation av skrivardrivrutiner som en del av experimentet
 • Fixat ett problem med fingeravtrycksläsare som inte kan användas för inloggning efter uppstart från viloläge
 • Fixat et problem med specifika appar som inte startar efter att du återställt apparna via Inställningar

En notis är att Microsoft inte kommer att rulla ut nya Notepad-versionen i Microsoft Store riktigt än. Beslutet tas i samråd med användare som har skickat in återkoppling till företaget kring nya appen.

Lästips: Microsoft: Blockerar Windows 10-uppdateringar om du har AVG eller AVAST

Om du redan har nya Notepad-appen på datorn så kommer den att ersättas av den i Windows 10 inbyggda, gamla appen när du öppnar filer. För att råda bot på problemet kan du göra följande:

 1. Fäst Notepad igen till aktivitetsfältet och startmenyn
 2. Välj Notepad som standard-app för de filtyper som du vill öppna i Store-versionen

Svårare än så är det inte.

Kända problem med Windows 10 Build 19035

 • Antifuskmjukvara från BattlEye fungerar inte korrekt med Windows 10 Build 19035; om du har BattlEye-mjukvara på datorn så kan du INTE installera Windows 10 Build 19035
 • Vissa användare upplever en automatisk rollback från Build 19035 till en äldre version under installationen; felmeddelandet 0xc1900101 visas strax före rollback-processen påbörjar
 • Microsoft undersöker rapporter om att uppdateringsprocessen slutar svara under lång tid när användaren försöker installera en ny build
 • Microsof undersöker rapporter om att vissa externa USB 3.0-enheter inte svarar med Start Code 10 efter anslutning
 • Microsoft undersöker rapporter om att Optimize Drives-appen felaktigt visar att SSD-enheter inte har optimerats, trots att de är optimerade

Det är en tämligen begränsad lista med kända problem för Windows 10 Build 19035.

Tacksamt nog verkar bara ett litet antal användare vara drabbade av ovanstående problem. Men vår rekommendation är att du avvaktar att uppdatera Windows 10 några veckor för att se om problemen löser sig, eller om fler rapporter dyker upp.

FAQ – Windows 10 Build 19035

När ska jag uppdatera till Windows 10 Build 19035?

Det är bäst att vänta ett tag för att se om Microsoft löser några av de problem som finns med Windows 10 Build 19035. I Windows Update kan du ställa in så att operativsystemet väntar några dagar med att installera uppdateringar automatiskt. Vi rekommenderar att du alltid har den inställningen påslagen.

Finns kritiska problem med Windows 10 Build 19035?

I skrivande stund finns inga kritiska problem med Windows 10 Build 19035. De stora problemen är att uppdateringen inte kan installeras och att externa USB-enheter inte går igång korrekt efter anslutning. Få användare har rapporterat att de drabbats av problemen.

Kan Windows 10 Build 19035 krascha min Windows 10-installation?

Det finns i skrivande stund inga uppgifter som pekar på att uppdateringen är farlig för din Windows 10-installation. Om uppdateringen inte installeras korrekt eller låser sig kommer systemet att rulla tillbaka till den föregående versionen på datorn, och dina viktiga filer bör vara helt säkra.

Är Windows 10 Build 19035 gratis?

Om du redan har en fungerande licens till Windows 10 så är Windows 10 Build 19035 helt kostnadsfri att ladda ner och installera. Uppdateringen fungerar även med Windows 10-installationer som inte är aktiverade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.