WhatsApp: Nu kan meddelanden raderas automatiskt efter 7 dagar

whatsapp autoremove messages 7 days 2020 app

Snart kan du skicka och ta emot meddelanden i WhatsApp som försvinner automatiskt. Meddelanden som har skickats för mer än en vecka sedan tas bort av sig själv – om du väljer att aktivera funktionen.


Meddelanden som raderar sig själv har testats av Facebook under en lång period. Nu är funktionen redo att släppas globalt, och den kan finns i WhatsApp nära dig inom kort.

Vad funktionen gör är att låta användarna samt IT-administratörer för företag aktivera automatisk borttagning meddelanden som är äldre än en vecka.

Enligt WhatsApp är gränsen på sju dagar medveten för att ge en bra balans. Den som läser meddelandena hinner inte glömma innehållet och meddelandena känns mer privata.

Den som vill kan så klart spara innehållet i meddelanden långt innan tiden löper ut. Det är alltså inte engångsmeddelanden som bara kan ses en gång och sedan raderas helt utan spår. Skickar du något har mottagaren gott om tid att spara meddelandet.


En viktig detalj är också att bilder, videor och annan media automatiskt spars i telefonens bildarkiv när meddelandena tas bort. Du riskerar alltså aldrig att förlora en viktig bild.

För att använda nya funktionen måste du ha den senaste versionen av WhatsApp på din telefon. Om du inte har fått den än är det bara att avvakta tills du får uppdateringen. Det kan även behövas en aktivering från Facebooks sida på servrarna.