Westworld tas bort från HBO Max

HBO Max

Flera populära serier försvinner från HBO Max. Anledningen är att moderbolaget Warners Bros. Discovery behöver spara pengar – och då får bland annat tunga namn som Westworld stryka på foten.

Det är webbsajten Variety som först rapporterade att HBO Max förlorar flera populära serier framöver. Exakt när de tas bort är inte klart, men vi vet att det bland annat handlar om Westworld, The Nevers, Minx och Love Life.

När serierna inte är tillgängliga på HBO Max så måste inte Warners Bros. Discovery betala något till skaparna för att visa dem. Sannolikt kommer åtminstone Westworld att landa på en annan filmtjänst i framtiden; när och vilken återstår att se.

Westworld
Fjärde säsongen av Westworld är den sista. Någonsin.

Det är kanske inte speciellt konstigt att Westworld tas bort. Efter den initiala succén med första säsongen så har intresset i princip dött ut, vilket även reflekteras i de riktigt låga betygen som tredje och fjärde säsongen har just nu.

Faktum är att det går så dåligt att det inte blir någon femte säsong. Har du sett alla fyra säsongerna så är det allt du får av Westworld, vilket knappast är någon dålig sak om den nedåtgående trenden håller i sig.

Warner Bros. Discovery har tidigare meddelat att de tänker spara in 3,5 miljarder dollar de kommande tre åren. Detta efter att den snordyra sammanslagningen av Warner Bros och Discovery tidigare i april förde med sig några rejäla kostnader för bolagen.

Via Variety

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.