YouTube kraschar på Apple TV (lösningen)

YouTube

Vänta, uppdatera inte YouTube för tvOS om du inte redan har gjort det. Den senaste versionen kraschar nämligen på Apples TV – och det är många drabbade som vittnar om hur illa det är just nu.

Vad som händer när du uppdaterar YouTube-appen och sedan försöker köra den är att den bara slutar att fungera. Helt plötsligt så stängs appen ner, till synes utan anledning. Ibland kan den fortsätta köra, men visar en svart ruta när du försöker hoppa ur appen.

https://twitter.com/harleenmittal/status/1602145100469243905

När den svarta rutan visas så måste den drabbade tvinga appen till ett avslut, så kallat tvångsavsluta den. Så här gör för att tvinga en app till avslut:

  1. Tryck snabbt två gånger på TV-knappen på Siri Remote
  2. Navigera till en annan app på mitten av skärmen i appväxlingsvyn
  3. Svep uppåt på klickplattan eller tryckområdet
  4. Tryck på MENU (Siri Remote första generationen) eller < (Siri Remote andra generation)

Svårare än så är det inte.

I skrivande stund finns ingen bra lösning på problemet med att YouTube-appen kraschar. Officiellt är den enda lösningen att radera appen från Apple TV och installera den på nytt.

Problemet? Det hjälper inte. Användare rapporterar att en ominstallation inte har någon som helst effekt på problemet.

Dessvärre verkar det som att vi får avvakta en uppdatering från Google istället. I skrivande stund har Google inte ens bekräftat att det finns ett problem, så det återstår att se när en buggfix kan vara redo.

Via: Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.