Watch Series 3 startar om av sig själv – Apple har en lösning

apple watch series 3

Apple Watch Series 3 har problem med oväntade omstarter. Det vill Apple lösa med en ny uppdatering till mjukvaran i smartklockan. WatchOS 7.0.3 släpps enbart för Watch Series 3 och finns tillgänglig idag.

För cirka en vecka sedan släppte Apple en annan uppdatering, watchOS 7.0.2. Vissa användare har upplevt att deras Watch Series 3 oförklarligt börjat starta om sig efter den uppdateringen.

Apple har identifierat ett problem med watchOS 7.0.2 som orsakar omstarterna och släppt en uppdatering som buggfixar problemet.

watchOS 7.0.3 contains improvements and bug fixes, including an issue where Apple Watch Series 3 may unexpectedly restart for some users.

För att installera uppdateringen måste din Watch Series 3 vara laddad till minst 50 procent och finnas inom räckhåll till din iPhone när smartklockan är på laddaren.

Du kan kolla manuellt om watchOS 7.0.3 är tillgänglig och trigga en installation om du vill. Eller, om du inte känner dig drabbad av buggen, vänta tills du normalt brukar ha smartklockan på laddaren.

FAQ

Varför startar min Watch Series 3 om sig?

Det finns en bugg i watch OS 7 till 7.0.2 som gör att smartklockan startar om sig.

När kan jag installera watchOS 7.0.3?

Nya uppdateringen är redo att installeras redan idag. Det är en kostnadsfri uppdatering som installeras automatiskt på din Watch Series 3.

När släpps watchOS 7.0.3 till min Apple Watch?

Redan idag finns uppdateringen tillgänglig. Det är endast Watch Series 3-modellen som får uppdateringen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.