Apple Watch SE överhettar – brännmärken på skärmen

apple watch se 2020 1

Apple Watch SE kan överhetta och ge synliga brännmärken på skärmen. Det rapporterar flera användare som visar upp bilder på problemet.

Minst sex personer har rapporterat att deras Watch SE överhettat med tydliga brännmärken på skärmen. Alla befinner sig i Sydkorea, så problemet verkar för stunden begränsad till bara en marknad.

Det är oklart varför Watch SE överhettar på det här sättet. Det finns ingen insyn i innanmätet på smartklockan, men sannolikt är den interna designen mycket lik Apples andra, moderna Watch-modeller.

Enligt en post på Reddit omfattas alla 40mm-varianter av Apple Watch SE av problemet med överhettning. Både GPS och 4G-kompatibla samt Nike Edition.

Om det stämmer spekuleras det i att det är kontakten till skärmen, som sitter precis invid smartklockans Taptic Engine, som är problematisk. Huruvida det stämmer eller inte återstår att se.

apple watch se brannmarken overhettning 2020 reddit

En användare som drabbats fick röda märken på handleden efter att ha sovit med en Watch SE som överhettade. Personen vaknade av att smartklockan var riktigt var och tog snabbt av den innan någon skada uppstod på handleden.

The owner received the product on October 8. The owner slept with the watch on the wrist on October 9 night. Woke up on October 10 just to find the wrist is very hot. The owner quickly took off the watch to find the red wrist due to heat. No power signals from the watch, but the sound plays well when the watch is searched with the Find my Watch feature. The owner exchanged the device with a new product on October 16.

Tacksamt nog gick Apple med på att ersätta den felaktiga smartklockan mot en ny. Och nu återstår att se hur de andra användarna tas emot av företaget.

Varför det allt hetare problemet med Watch SE bara är lokalt till Sydkorea är idag oklart. Det kan handla om en serie från fabriken som har ett tillverkningsfel och bara skeppats till den marknaden, eller något helt annat.

Så fort mer information finns och Apple har kommenterat problemet så uppdaterar vi artikeln med mer detaljer.

FAQ

Finns det en risk att min Apple Watch SE överhettar?

Det är en extremt liten risk att din Watch SE drabbas av överhettning och det finns i skrivande stund inga fall utanför Sydkorea.

Är det säkert att ladda Apple Watch SE över natten?

Det finns alltid en liten risk att något går fel när du laddar prylar som smartklockor och mobiltelefoner oövervakat. Undvik om möjligt att ladda på natten.

Har Apple kommenterat de överhettande Watch SE-enheterna?

I skrivande stund har Apple inte gått ut med ett officiellt meddelande om problemet med överhettande Watch SE.

Kan min Watch SE skada handleden?

Det finns ett enda fall av överhettning där en person har fått märken på handleden av sin Watch SE. Det säljs miljontals Watch-modeller, så risken att du drabbas är obefintligt liten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.