VR-läge i Nintendo Switch – kodhackare avslöjar gömda funktionen

nintendo-switch-neon-joy-con

Hackare har hittat ett gömt VR-läge i Nintendo Switch. Kan det betyda att den japanska speljätten planerar att släppa VR-prylar och spel i framtiden?

Det är nog ingen nyhet för dig att VR aldrig blev den stora framgång som många hoppats på med Oculus, HTC Vive och Playstation VR. Visste säljer VR-headset hyggligt bra, men knappast i kvantiteter som kan vittna om en stor succé.


Frågan är om någon berättat det för Nintendo; för hackare har undersökt mjukvaran till spelkonsolen Switch och hittat antydningar om VR-funktionalitet. Något som kan vara det första avslöjandet om en större plan från Nintendos sida.

Här kanske vi bör säga att det här VR-läget som hittats inte gör speciellt mycket. Det går att aktivera med rätt kunskap, men den som försöker kommer inte speciellt långt.

Allt som sker när VR-läget startar är att ett meddelande på skärmen visas. I det står ”Please move the console away from your face and click the close button.”, vilket kan översättas till ”Vänliga flytta konsolen från ansiktet och klicka på stäng-knappen”.

Nintendo avslöjar inte nya funktioner och tjänster i förväg. Därför är inte inte konstigt att spelföretaget inte vill prata om hackarnas upptäckter heller.

Idag är det oklart om VR-läget faktiskt kommer att användas till något. Det kan lika gärna vara en rest från ett tidigare projekt som egentligen var tänkt att tas bort tidigare. Eller varför inte ett försök att förvirra eventuella kodhackare?

Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.