Spel

Diablo 3 släpps till Nintendo Switch – kommer 2018

Blizzard släpper populära Diablo 3 till spelkonsolen Nintendo Switch. Spelet kommer någon gång under senare delen på 2018, och när väntan är över får alla köpare en exklusiv Ganondorf-rustning.

Uppgifterna om Diablo 3 till Nintendo Switch är inte officiella. Däremot släpptes de i en numera borttagen artikel på webbsajten Forbes. Och som med mycket annat som publiceras på internet så hann Reddit-användare spara innehållet innan den försvann.

Undertiteln till Diablo 3 är “Eternal Collection” och till den följer både huvudspelet samt expansionen Reaper of Souls. Tillägget Rise of the Necromancer samt en unik rustning med inspiration från Ganondorf – den ständiga antagonisten i Zelda-serien – ingår också.

Artikeln från Forbes nämner att upp till fyra personer kan samarbeta på samma spelkonsol, alternativet upp till fyra Switch-konsoler i ett co-op-läge. Detta ska fungera både online och offline.

Blizzard har inte släppt ett spel till Nintendos spelkonsoler sen 2002. Efter lanseringen av The Lost Viking 2 till Super SNES under 1997 och därefter StarCraft till Nintendo 64 valde spelutvecklaren att fokusera på Windows och Mac.

StarCraft: Brood War, Diablo II, Diablo II: Lord of Destruction, Warcraft III: Reign of Chaos och Warcraft III: The Frozen Throne. Spelen är många, omfattande och omtyckta. Men kanske är det största av dem alla World of Warcraft som släpptes 2004 – och som fortfarande är väldigt populärt.

Exakt när Diablo 3: Eternal Collection släpps återstår att se. Men någon gång under 2018 ska spelet släppas, så håll tummarna att det sker snart.

Taggar

En kommentar

  1. Men för helskotta; ANVÄND KOMMATECKEN !!.-De bits inte !. Att ägna sig åt så långa/avancerade meningsuppbyggnader som ni gör i artikeln,och nästan utan att bjussa på kommatecken,är tungrott,tidskrävande och jävligt FRUSTRERANDE ur läsarsynpunkt !. -Hur ska vi kunna förklara för/övertyga dagens kids om att deras “googlesvenska” (med särskrivningar,stavfel och idiotiska förkortningar) faktiskt INTE ÄR O.K. (utan skit !),när inte ens internets “riktiga”/redaktionella webbsidor kan hantera vårat vackra och mångsidiga svenska språk ??. Skicka redaktionen på konferens-retreat till KOMVUX,alt. satsa på att ge ut PEKBÖCKER !.

    /Micke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close