Diablo 3 släpps till Nintendo Switch – kommer 2018

blizzard diablo 3

Blizzard släpper populära Diablo 3 till spelkonsolen Nintendo Switch. Spelet kommer någon gång under senare delen på 2018, och när väntan är över får alla köpare en exklusiv Ganondorf-rustning.

Uppgifterna om Diablo 3 till Nintendo Switch är inte officiella. Däremot släpptes de i en numera borttagen artikel på webbsajten Forbes. Och som med mycket annat som publiceras på internet så hann Reddit-användare spara innehållet innan den försvann.

Undertiteln till Diablo 3 är ”Eternal Collection” och till den följer både huvudspelet samt expansionen Reaper of Souls. Tillägget Rise of the Necromancer samt en unik rustning med inspiration från Ganondorf – den ständiga antagonisten i Zelda-serien – ingår också.

Artikeln från Forbes nämner att upp till fyra personer kan samarbeta på samma spelkonsol, alternativet upp till fyra Switch-konsoler i ett co-op-läge. Detta ska fungera både online och offline.

Blizzard har inte släppt ett spel till Nintendos spelkonsoler sen 2002. Efter lanseringen av The Lost Viking 2 till Super SNES under 1997 och därefter StarCraft till Nintendo 64 valde spelutvecklaren att fokusera på Windows och Mac.

StarCraft: Brood War, Diablo II, Diablo II: Lord of Destruction, Warcraft III: Reign of Chaos och Warcraft III: The Frozen Throne. Spelen är många, omfattande och omtyckta. Men kanske är det största av dem alla World of Warcraft som släpptes 2004 – och som fortfarande är väldigt populärt.

Exakt när Diablo 3: Eternal Collection släpps återstår att se. Men någon gång under 2018 ska spelet släppas, så håll tummarna att det sker snart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.