Apple Pencil: Kan fungera med iPhone X och iPhone X Plus

Apple Pencil

iPhone X och iPhone X kan få stöd för styluspennan Apple Pencil. Flera rapporter vittnar om att andra generationens X-modeller får stödet – men Apple vägrar kommentera uppgifterna.

Enligt uppgifter från anonyma källor inom industrin ska stödet för Apple Pencil vara begränsat till andra generationens iPhone X och iPhone X Plus. Det vill säga modellerna som använder OLED-skärmar och inte LCD.

Nyheten om Apple Pencil till iPhone har väckt en hel del reaktioner och just nu är frågorna många. Originalvarianten av Pencil lanserades i november 2015 tillsammans med iPad Pro. En stor penna för en stor surfplatta.

En undran är om Apple lanserar en ny, mindre Pencil-modell specifikt för iPhone X och iPhone X Plus. Och kommer den gamla varianten att fungera med iPhone-telefonerna?

Apple har inte gjort några förändringar till Pencil sen styluspennan släpptes för tre år sedan. På den tiden har tekniken förbättrats och Apple kan sannolikt göra Pencil mindre, mer exakt och med lägre strömförbrukning.

De inbyggda sensorerna i Pencil känner av vinkeln och placeringen på skärmen, hur hårt du trycker med spetsen och mer. Pencil är designad för att användas i 240 Hz för minimal fördröjning när man skriver.

Vad vi känner till idag så kommer Apple att visa minst tre nya iPhone-modeller senare under 2018. Under september månad kommer Apples VD Tim Cook att ställa sig på scenen i Steve Jobs Theater och visa de nya mobiltelefonerna. Frågan är bara – kommer han att presentera nästa Apple Pencil också?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.