VirtualBox 6.0 är släppt – förbättrad grafik och stöd för ny hårdvara

virtualbox-logo

VirtualBox är ett gratis verktyg för att köra virtuella instanser på din dator. Perfekt om du vill prova Linux på din Windows-dator, eller måste köra Windows-appar i macOS. Nu har VirtualBox 6.0 släppts och det med stora förbättringar.

VirtualBox 6.0 har fått stöd för pixeltäta skärmar (HiDPI) och har nu lättare för att identifiera när en sådan används. Gränssnittet har förbättrats och är nu lite enklare att använda. Dessutom är nya virtuella instanser lättare att komma igång med.

Med en omarbetad filhanterare är det smidigare att kopiera filer till och från virtuella instanser. Och har du ett surroundsystem hemma kan detta nyttjas till fullo om du använder Windows 10 October 2018 Update. Om gästsystemet i virtuella instansen är Windows kan du även åtnjuta förbättrat 3D-grafikstöd.

Och slutligen kan du nu exportera virtuella instanser direkt till Oracle Cloud Infrastructure.

VirtualBox 6.0 har även en hel rad mindre optimeringar, tillägg och buggfixar, närmare bestämt 25 stycken totalt. Bland annat stöds version 4.20 av linux-kärnan, delade foldrar har bättre prestanda och inspelningen av såväl ljud som video är optimerad.

Du kan se hela ändringsloggen och nyheterna med VirtualBox 6.0 på den officiella webbsajten.

Frågor och svar om VirtualBox 6.0

Var laddar jag ner VirtualBox 6.0?

VirtualBox hittar du på den officiella webbsajten. Programmet fungerar på Windows, macOS, Linux och Solaris. Det finns även ett ”VM VirtualBox Extension Pack” och ”Software Developer Kit (SDK)” på samma sida om du behöver det.

Hur mycket kostar VirtualBox 6.0?

VirtualBox är helt kostnadsfri att ladda ner och använda. Om du hittar sajter som försöker sälja betalversioner av VirtualBox är det starkt rekommenderat att omedelbart lämna sidan och inte skicka några betaluppgifter.

Vilka alternativ finns det till VirtualBox 6.0?

Det finns en hel rad alternativ till alla de stora operativsystemen. Här är några förslag som du kan titta närmare på.KVM (Linux)Parallels Desktop (macOS)QEMU (Windows)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.