Huawei har släppt Android 9.0 till Mate 10, P20, Honor 10, Honor View 10 och fler

Huawei Mate 10 Pro

Huawei har släppt Android 9.0 med EMUI 9.0. Tio mobiltelefoner får uppdateringen före jul, listan hittar du längre ner i artikeln. Och det är några riktigt fina nyheter som Huawei bjuder på i nya Android-versionen. Här kan du läsa om hur mycket snabbare din mobiltelefon blir.


Till att börja med bör vi nämna att uppdateringen väger in på hela 4 GB, så det är rekommenderat att du laddar ner den till telefonen över WiFi. Har du beta-versionen på telefonen är uppdateringen istället 770 MB. Om du installerar över OTA tas inga av dina befintliga filer och inställningar bort, men gör en säkerhetskopiering för att vara helt säker.

Bland nyheterna finner vi ett rejält mycket snabbare system med kvickare och färre menyer, överlag snabbare gränssnitt och andra generationens system för speloptimering. Med hjälp av AI är hela systemet upp till 25,8 procent snabbare i återkoppling när du gör något med telefonen.

EMUI 9.0 har minskat appstarter med 102 millisekunder och det övergripande flytet i systemet med 12,9 procent jämfört med EMUI 8.1. Helt klart välkommet och vi hoppas att Huaweis siffror inte är uppblåsta utan faktiskt stämmer i praktiken också.


Kvickare system

25.8

procent överlag snabbare system med AI.


Snabbare appstarter

102

millisekunder snabbare appstarter med EMUI 9.0.


Om du spelar mycket på din mobiltelefon kan du nyttja GPU Turbo 2.0, andra generationens speloptimering som förbättrar responsen vid beröring av skärmen när du spelar. Enligt Huawei kan GPU Turbo 2.0 minska fördröjningen när du rör skärmen med hela 36 procent, och minska så kallade heta fläckar under skärmen med 3,6 grader jämfört med EMUI 8.1.

huawei-p20
Huawei P20 får äntligen Android 9.0.

Här är mobiltelefonerna som får Android 9.0 med EMUI 9.0:

  • Huawei Mate 10/Mate 10 Pro/Mate 10 Porsche Design
  • Huawei Mate RS Porsche Design
  • Huawei P20/P20 Pro/P20 Lite
  • Honor Play
  • Honor 10
  • Honor View 10

En annan nyhet med Android 9.0 och EMUI 9.0 är att Huawei har lagt in två egna varianter av Google Digital Wellbeing och Lens. De heter Digital Balance och HiVision, och gör i princip exakt samma sak. Nämligen berättar hur mycket tid du spenderar med mobiltelefonen respektive använder AI med kameran för att identifiera objekt framför dig.

Slutligen har EMUI 9.0 ett omarbetat, system för geststyrning. Det har blivit enklare och smidigare att styra din mobiltelefon med handrörelser, bland annat genom att minska antalet styrningar från 940 till 843.