Din nya iPad Pro kan vara böjd ur lådan – Apple bekräftar

apple-ipad-pro-2018

Apple bekräftar: Din helt nya iPad Pro kan vara böjd redan ur lådan, och det är inget Apple tänker göra åt saken. Enligt företaget är det fullt normalt och är en godkänd bieffekt från tillverkningen.

När man köper en surfplatta som kan kosta uppåt 15 000 kronor är det sista man vill att den ska vara böjd. Och absolut inte redan innan den plockats upp ur lådan. Men det är faktiskt något du kan räkna med om du köper 2018 års iPad Pro-modeller.


Efter att ett antal köpare av nya iPad Pro visat bilder på hur deras surfplattor varit böjda direkt ur lådan bekräftade Apple att risken finns. Och att det är helt normalt för en surfplatta som kan kosta åtskilliga tusentals kronor.

Problemet med böjda surfplattor gäller för samtliga storlekar av 2018 års modell. Och det är inte bara direkt ur lådan som surplattorna har problem med böjt chassi.

ipad-pro-bojd-mitt
Bildkälla: Macrumors

Supertunn design, superenkel att böja

Det har rapporterats mycket den senaste tiden om hur iPad Pro kan böja sig hur enkelt som helst. Exempelvis bara genom att den ligger i en ryggsäck, eller bara av vardagligt bruk. Utan att man lägger någon större press på konstruktionen.

Apple har redan haft stora problem med ett ”Bendgate” där iPhone 6 Plus hade en så svag konstruktion att den böjdes på mitten utan minsta ansträngning. Varför tillåter Apple ännu ett Bendgate i sin strävan att göra alla sina telefoner och surfplattor så tunna som möjligt?

Det finns inga indikationer på att problemet är utbrett i skrivande stund. Och Apple säger att de inte tagit emot fler returärenden än normalt. Så frågan är – hur stort problem är det i praktiken? Om du är drabbad av en iPad Pro som är böjd direkt i lådan bör du kontakta Apple omedelbart för en lösning.

Frågor och svar om böjda iPad Pro

Hur stor är risken att jag drabbas av en böjd iPad Pro?

Det är en förhållandevis låg risk att du råkar på en böjd iPad Pro direkt ur lådan. Däremot är det större sannolikhet att du råkar böja din surfplatta efteråt.

Hur minskar jag risken för att böja min iPad Pro?

Du bör omedelbart placera din iPad Pro i ett stabilt skal. Gärna av hård plast eller aluminium. Det gör konstruktionen tåligare och du riskerar inte onödiga böjningar av chassit.

Vad gör jag om min iPad Pro är böjd i lådan?

Undvik att sätta igång din surfplatta. Ta inte av någon plast, utan kontakta omedelbart Apple. Förklara läget och begär att få returnera din iPad Pro enligt ångerrätten alternativt att få den utbytt mot en ny.


Läs mer om nyheten på The Verge och Macrumors.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.