Nya iPad Pro är lätt att böja & knäcka på mitten

apple-ipad-pro-2018

Nya iPad Pro är busenkel att knäcka på mitten. Enligt flera användare är surfplattan så känslig att den kan böjas av sig själv bara genom att gå runt med den (utan skal) i en ryggsäck.


Om rapporterna stämmer är det en oroväckande utveckling som troligtvis inte kommer att gå obemärkt förbi den kommande tiden. Och frågan är nu hur Apple kommer att reagera på nyheten.

YouTube-kanalen JerryRigEverything provade att böja sin nya iPad Pro i ett tålighetstest – och kunde utan ansträngning bryta surfplattans integritet bortom återställning.

De två svagaste punkterna ser ut att vara mitt på kanterna på iPad Pro. Där sitter nämligen ett hål för mikrofonen på ena sidan och en kontakt för trådlös laddning på andra. Och ingendera sida är tillräckligt stärkt.

Fokus på prestanda – inte integritet – med nya iPad Pro

Zack Nelson som driver kanalen är hård med orden och jämför iPad Pro med en slapp aluminiumbehållare utan struktur som håller ihop den. Som aluminiumfolie virad runt mosad potatis, om vi ska tro JerryRigEverything.


Apple har fokuserat på prestanda och tunnhet, men missar tydligen helt på andra delar. Som kvaliteten i chassit. Frågan är nu om det kommer blir ett större problem i framtiden när nya iPad Pro funnits på marknaden ett tag. Måste man köpa ett skal i aluminium för att inte riskera en böjd surfplatta?

Här bör nämnas att alla surfplattor är sårbara för den typ av tester som Zack Nelson gör på sin YouTube-kanal. Ta en surfplatta från Google, Samsung, Sony eller någon annan tillverkare – alla kan böjas. Skillnaden är att nya iPad Pro är väldigt dyr och saknar strukturen som många andra har.

Frågan är nu – hur kommer Apple att reagera på kritiken och hur reagerar du på nyheten? Skriv en kommentar och berätta!