Patent avslöjar Microsoft Elite Controller 2 – hoppas vi!

microsoft elite handkontroll
Första generationens Elite handkontroll för Xbox.

En patentregistrering från Microsoft ökar hoppat för att företaget ska presentera Elite Controller 2 inom en snar framtid. En handkontroll som borde ha släppts för länge sedan, men som fortfarande lyser med sin frånvaro.


Många väntar på att Microsoft ska släppa Elite Controller 2. Den första generationens Elite-handkontroll för Xbox One är en minst sagt blandad upplevelse, med lika del besvikelse som glädje för användarna. Och många hoppas på en värdig efterföljare.

Nu har en läckt patentregistrering för en handkontroll gjort att många hoppas på en snar lansering. Enligt registreringen handlar det om en handkontroll där i princip alla knappar och styrspakar kan ersättas.

Det kan också finnas ett nytt system för att hålla delarna på plats, och sensorer för aktivering av funktionerna när delarna sitter på rätt ställe. Exakt hur det fungerar återstår så klart att se.

Elite Controller 2 kan äntligen får USB-C

Vidare ska Elite Controller 2 – eller hur kontrollen kan komma att heta – ha USB-C med MagSafe-liknande funktion. Det vill säga att laddningskontakten hålls på plats av magneter och att man inte sticker in kontakten.


microsoft patent handkontroll dec2018

Första generationens Elite-handkontroll har kritiserats för att inte hålla tillräckligt hög kvalitet, och det har även flera av de handkontroller från tredjepart som finns att köpa.

Frågan är om Microsoft bryr sig tillräckligt för att släppa en andra generationens Elite-handkontroll. Eller om patentregistreringen bara stannar på ritbordet som så många andra.

Vad tror du?