Avslöjat: Microsoft vill visa annonser i Windows 10 Mail

microsoft-windows-10-logo-2

Annonsvisning i Windows 10 Mail kan bli en verklighet. Detta efter att Microsoft råkade avslöja eventuella framtidsplaner på att visa reklam i den populära appen för Windows 10.

Microsoft råkade av misstag aktivera en experimentell funktion i Windows 10 Mail för att visa annonser. En funktion som enligt uppgift inte var tänkt att testas öppet än, men som ändå ”drabbade” ett antal användare.


Och när det skedde lät inte reaktionerna vänta på sig. Många vädrade öppet sin ilska och det lär inte bli bättre om funktionen släpps på bred skala i framtiden. För det verkar bara drabba de som inte prenumererar på Office 365.

Det här är knappast första gången som Microsoft är i centrum för kontroversiella beslut kring företagets appar. För inte så länge sedan tvingades användarna använda webbläsaren Edge eftersom appen Mail & Calendar öppnade alla länkar i den.

Vågar Microsoft visa annonser i Windows 10 Mail?

I det fallet tvingades Microsoft backa och frågan är hur mottagandet blir om annonser rullas ut på bredare skala i Windows 10 Mail. Kommer kritiken att bli så hög att företaget drar tillbaka funktionen, eller är Microsoft så intäktshungriga att de vågar behålla dem?

Enligt uppgift från de som sett annonserna visas de bara i Other-delen, vilket gör att de tacksamt nog är lite dolda. Och de visas oavsett om du bara har ett mejlkonto hos Microsoft eller lagt till exempelvis Gmail.

Om du vill se bilder och läsa mer (på italienska) så kan du besöka den här webbsajten. Vi hoppas innerligt att Microsoft inte fullföljer med annonserna och att det bara var ett A/B-test. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.