Vilken mobiltelefon använder Bill Gates?

Samsung Galaxy Z Fold4

Kan du gissa vilken mobiltelefon som Microsofts grundare Bill Gates använder? Nej, det är inte Surface Duo 2 som man skulle kunna tro. Istället har han valt en annan vikbar mobiltelefon från sydkoreanska Samsung.

Det var under en Reddit AMA (Ask Me Anything) som Bill Gates fick en fråga om vilken mobiltelefon han använder dagligen. Svaret blev att han har en Samsung Galaxy Z Fold4. En modell som släpptes i augusti 2022 och har en prislapp på runt 18 000 kronor och uppåt.

Lästips: Samsung Galaxy S24 kan bli första mobilen med WiFi 7

Med tanke på att Bill Gates är god för mer än 100 miljarder dollar så tänker vi att han kan välja fritt och därmed går efter den modell som matchar hans behov bäst. Eller, det är åtminstone vad vi skulle ha trott om han inte fick just den här mobiltelefonen av Samsungs ordförande JY Lee personligen.

Under AMA-sessionen sa Bill Gates att han så klart använder Microsofts appar på sin mobiltelefon. Bland annat Outlook.

Fördelarna som han ser med Galaxy Z Fold4 är att han inte behöver en separat dator eller surfplatta. Mobiltelefonens stora skärm täcker upp för behovet av skärmytan.

Även den förra mobiltelefonen var en Galaxy Z Fold, fast förra generationens Fold3-modell.

Förutom frågorna om vilken telefon han springer runt med om dagarna så svarade han även på tyngre frågor om vacciner, klimatet och investeringar. Du hittar hela frågestunden på Reddit här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.