IKEA Småhagel – USB-laddare för dig med enkla krav

IKEA Småhagel
Foto: IKEA

IKEA Småhagel är en ny serie USB-laddare som har antingen en eller tre portar för dina prylar. Båda använder gamla USB-A och har tämligen begränsad laddningshastighet, men samtidigt är prislappen jämförelsevis låg vilket ändå gör Småhagel hyggligt prisvärd.

Den större modellen med tre portar klarar maximalt 3.4A med 17 watt, eller upp till 2.4A / 12 watt som bäst per port. Det betyder att den här USB-laddaren inte klarar någon snabbladdning, men med tanke på att priset är 99 kronor så kanske det inte heller är väntat.

IKEA Småhagel
Foto: IKEA

Värre är det med modellen som har en ensam port. Den klarar upp till 1A med 5 watt. Här halveras priset till bara 49 kronor. Men om vi får välja åt dig så blir det den större varianten som laddar betydligt snabbare – alla dagar. Undvik den här pytteladdaren.

Båda USB-laddarna använder viktiga säkerhetsåtgärder som skydd mot överhettning och kortslutning. Det finns även ett överströmsskydd.

IKEA Småhagel lanserades samtidigt med laddningskablarna IKEA Sittbrun. Det är tre kablar där två använder USB-A och därmed kan användas med de nya USB-laddarna. Den tredje kabeln däremot använder USB-C och fungerar därför inte med laddarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.