Video: Visar Nokia 9 PureView – här är detaljerna

Nokia 9 PureView läckt bild
Bilden visar PR-material som ska ha läckt inför lanseringen av Nokia 9 PureView.

En video som påstås visa en PR-video för kommande Nokia 9 PureView har läckt ut på internet. Den avslöjar en rad intressanta detaljer om den hett efterlängtade flaggskeppstelefonen.

  • Fem kameror som kan ta bilder samtidigt
  • Stöd för HDR-fotografering och fokusändring i efterhand
  • Har snabba processorn Qualcomm Snapdragon 845
  • Lästips: Q-Nap har släppt en ny NAS för dig som älskar att titta på film hemma. Läs mer om nya NAS:en här.

De första riktiga indikationerna på att Nokia 9 PureView var på gång kom redan i september 2018. Därefter har det bit för bit släppts mer information om flaggskeppstelefonen – och den senast läckta videon är lite av körsbäret på toppen av grädden med information.

I videon avslöjas bland annat att Nokia 9 PureView har fem bakre kameror, HDR-skärm med 2K-upplösning och storleken 5,99 tum, samt stöd för trådlös laddning. Inbyggt i skärmen sitter en fingeravtrycksläsare.

Videon visar även att mobiltelefonen använder processorn Snapdragon 845, har 6 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme. Till det följer Android One med två års garanterade uppdateringar.

Nokia 9 PureView handlar helt om kamerorna

Nokia 9 PureView handlar helt om de bakre kamerorna. Alla fem närmare bestämt. De sitter i en penta-form med stöd för att ta fem samtidiga bilder från alla kameror.

Enligt uppgift ska de kunna samla in hela tio gånger mer ljus från omgivningen jämfört med ”en traditionell mobilkamera” samt fotografera i HDR. När bilden är tagen kan användaren själv bestämma var fokus ska vara.

Huruvida mobiltelefonen kommer att excellera inom fotograferingen som vi hoppas återstår att se. Det är en väldigt tuff marknad för marknadsföring av kameran i moderna mobiltelefoner, så det krävs något extra för att Nokia 9 PureView ska lyckas.

Nokia 9 PureView kan visas på CES 2019

Det är fortfarande oklart när Nokia 9 PureView ska släppas till butik. Det pratas idag om att vi får se modellen under CES 2019 som går av stapeln i januari 2019.

I så fall vill inte HMD Global – företaget som äger varumärket Nokia för mobiltelefoner – vänta till Mobile World Congress 2019 som börjar den 25 februari. Och det kan vara en indikation på att Nokia 9 PureView är redo att släppas innan 2019 års konkurrerande mobiltelefoner lanseras.

  • Vad tror du om Nokia 9 PureView?
  • Har de fem kamerorna någon viktig betydelse för dig?

Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.