Vattentålig bluetooth-högtalare i IKEA Vappeby-serien

IKEA Vappeby
Foto: IKEA

IKEA har lanserat en ny, bärbar bluetooth-högtalare med vattentålig design. Den släpps i Vappeby-serien och kompletterar den befintliga, större högtalare som redan finns där.

Det här är en högtalare som du kan ta med på gående fot, exempelvis på picknicken eller till stranden. Eller varför inte poolen om du råkar ha en sådan hemma?

Lästips: Gullig barnhögtalare från IKEA – tålig & rolig

Tåligt byggd och gjord för duschen

Högtalaren är tillverkad av tålig ABS-plast och polyester. Måtten är 60 x 80 x 80 millimeter. Det är alltså en liten och tålig modell som är designad för att stå ut med lite tuffare tag. Exempelvis att hamna i vattnet eller tappas om du har den oturen.

Faktum är att IKEA marknadsför sin nya högtalare som en kompanjon du kan ta med i duschen. På pressbilder som släpptes vid modellens annonsering visas hur den hänger på en krok tillsammans med andra duschprylar, inklusive ett tydligt synligt duschmunnstycke.

Priset för den nya, vattentåliga högtalaren är 179 kronor. Exakt när högtalaren släpps är inte fastställt, men räkna med att den når butikerna runt april eller maj månad.

Lästips: IKEA Symfonisk – ny version av bokhyllehögtalaren

IKEA Vappeby 2022
IKEA Vappeby från 2022. Foto: IKEA

Inte första Vappeby-högtalaren

IKEA har redan en annan högtalare i Vappeby-serien. Det är en betydligt större modell som kombinerar högtalare med en lampa.

Även den här modellen är designad för att vara vädertålig och kan användas utomhus. Dessutom är det här den första högtalaren någonsin som har stöd för Spotify Tap.

Den här högtalaren har 360-graders ljudbild och IP65-klassad design.

Av förklarliga skäl så är den här modellen märkbart dyrare än den nya, lilla syskonmodellen. Hela 699 kostar Vappeby-högtalaren från 2022. Den finns i två färger som du hittar här under:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.