Gullig barnhögtalare från IKEA – tålig & rolig

IKEA Vappeby barn 2023
Foto: IKEA

IKEA har lanserat en ny barnhögtalare i Vappeby-serien. Det är en modell som är designad med inspiration tagen från formerna till en jordnöt och produkten är skapad för att tilltala de minsta barnen i hemmet.

Barnhögtalaren från IKEA finns att köpa i två varianter med antingen rosa och grön färg. Högtalaren ansluts via bluetooth till exempelvis mobiltelefonen eller surfplattan – perfekt för barnprogram, musik eller godnattsagor vid sängkanten.

Lästips: Vattentålig bluetooth-högtalare i IKEA Vappeby-serien

IKEA Vappeby barn 2023
Foto: IKEA

Högtalaren har tre ljuslägen

Högtalaren har dubbel funktion då den även är en lampa. Den har tre lägen att välja på – ett dämpat ljus för att fungera som en nattlampa, ett starkare ljus för att lysa upp rummet och ett discoljus med pulserande belysning i olika färger.

Högst upp på högtalaren/lampan sitter en färgglad rem som fungerar för upphängning och när man vill bära med sig högtalaren. Den har nämligen ett inbyggt batteri som laddas på en tillhörande laddningsplatta.

Du kan ställa högtalaren precis som du vill på laddningsplattan. Den laddar oavsett vilket håll den står åt.

Laddningsplattan ansluts till ett strömuttag i vanlig ordning. När högtalaren är laddad kan du ta med den var helst du eller barnet vill.

Föräldern kan låsa ljudvolymen

Eftersom högtalaren är designad för användning av barn så finns givetvis föräldrakontroller som begränsar den.

Den som kopplar högtalaren till sin mobiltelefon kan styra ljudvolymen och låsa den så att barnet inte riskerar sin hörsel.

Prislappen

Priset för den nya barnhögtalaren är 499 kronor och den finns att köpa via den officiella webbshoppen och i IKEAS butiker idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.