Varningen: Slutar ditt Facebook-konto att fungera blir din Oculus Quest / Quest 2 oanvändbar

Varningen: Om du avaktiverar eller raderar ditt Facebook-konto försvinner alla dina spel till Oculus Quest 2. Ditt VR-headset blir i princip oanvändbart och med det låser Facebook in dig allt hårdare i sitt ekosystem.

Om du använder ett Oculus Quest 2 har du märkt att Facebook-konto är ett måste om du vill använda VR-headsetet. Har du förra generationens Oculus Quest tvingas du använda Facebook-konto för inloggning från den 1 oktober 2020 (nya användare).

Problemet med det är att du riskerar bli av med allt du köpt till ditt VR-headset om något händer med Facebook-kontot. Oavsett om det är ditt fel eller Facebook felaktigt bannlyser ditt konto av någon anledning.

  • Avaktiverar du det?
    Alla dina spel slutar fungera.
  • Raderar du kontot?
    Alla dina spel slutar fungera.
  • Stänger Facebook ditt konto?
    Alla dina spel slutar fungera.

Om ditt Facebook-konto slutar fungera går det inte heller att begära återbetalning för spel du har köpt. När du initierar processen med att radera ditt Facebook-konto så har du 30 dagar på dig att avbryta nedstängningen. Inom denna period går det att rädda allt du köpt till din Oculus Quest eller Quest 2.

Lästips: Varningen: Dra inte åt Oculus Quest 2 Elite Strap för hårt

If a user with a merged Facebook and Oculus account decides to delete their Facebook account, they also delete their Oculus content. This is similar to how deleting an Oculus account previously worked. The Facebook deletion process explicitly calls this out to make sure the person is aware before they delete their Facebook account.

In the event that someone accidentally deletes their account or changes their mind, they can cancel the account deletion if it’s been less than 30 days — this would also allow them to restore their Oculus content. To cancel an account deletion, simply log into your Facebook account within 30 days and click ”Cancel Deletion.”

Notera också att det inte går att överföra köpa spel till andra Facebook-konton i skrivande stund. Du är alltså helt låst om något skulle hända.

Vad Facebook däremot har sagt är att de arbetar på stöd för inloggning från flera olika konton. Det betyder att du åtminstone kan exempelvis använda din bättre hälfts Facebook-konto, eller kanske en kompis konto i värsta fall.

FAQ

Måste jag ha ett Facebook-konto till Oculus Quest och Quest 2?

Ja, Facebook har gjort det till ett krav att ha ett Facebook-konto med båda VR-headseten från oktober 2020.

Vad händer med mitt Oculus Quest eller Quest 2 om Facebook-kontot stängs?

Ditt VR-headset slutar fungera, dina spel blir oåtkomliga och du kan inte få återbetalningar.

Slutar mitt Oculus Quest eller Quest 2 fungera om Facebook bannlyser mitt konto?

Ja, oavsett hur ditt Facebook-konto slutar fungera så blir ditt VR-headset oanvändbart.