Varningen: Dra inte åt Oculus Quest 2 Elite Strap för hårt (uppdatering)

oculus quest 2 elite strap batteri 2020

Oculus Quest 2 är ett riktigt bra VR-headset som, till en riktigt rimlig kostnad, ger en trevlig upplevelse. Åtminstone på de flesta punkter. Remmen runt huvudet är en stor besvikelse, och många förbättrar bekvämligheten med tillbehöret Elite Strap.

Uppdatering: Nya uppgifter visar att Oculus Support arbetar aktivt med att ersätta Elite Strap som gått sönder på grund av skruvproblemet och andra felaktigheter. Andra problem är att sidodelen på Elite Strap bryts av väldigt lätt vid montering och avtagning.

Uppdatering 2: Oculus har temporärt slutat sälja Elite Strap. Tillverkaren arbetar med att undersöka problemen med kvalitetsproblem kring Elite Strap-tillbehöret. Oculus menar att det handlar om ett litet antal påverkade användare, men också att de tar det hela på allvar.

”Our teams are working hard to look into the reports we’ve heard. We still believe this is affecting a very small percentage of Elite Strap accessories. That said, it’s important to us that we’re always providing our customers with the highest-quality experience possible with our products; that’s why we’ve temporarily paused on shipping additional inventory from our distribution centers while we look into this.”

Nu har det visat sig att många som skruvat åt Elite Strap för hårt runt huvudet har råkat ta sönder tillbehöret. Mer specifikt är det en skruv som släpper och som gör att innerdelen släpper från själva hållaren som går runt huvudet.

Enligt uppgift rör det sig om en felaktigt monterad skruv som inte blivit tillräckligt åtskruvad i fabriken. Det verkar alltså handla om en tillverkningsdefekt och inte ett designfel.

oculus quest 2 elite strap tehfuzziest reddit 2020
Bildkälla: u/TehFuzziest på Reddit

Innan du använder Elite Strap är det viktigt att du kontrollerar om alla skruvar är ordentligt åtskruvade. Det är oklart om användarna som drabbats av problemet lyckats rätta till felet i efterhand.

Lästips: Oculus Quest 2 64GB eller 256GB- vilken storlek är bäst?

När du tar emot din nya Elite Strap ska du kontrollera alla skruvar så att de är korrekt åtdragna. Använd inte Elite Strap om du noterar lösa skruvar. Använd en vanlig skruvmejsel (det behövs en 90-graders eller väldigt kort sådan) för att dra åt eventuella lösa skruvar.

FAQ

Innerdelen i Elite Strap har släppt från ytterdelen. Vad gör jag?

Har skruven på ditt Elite Strap släppt så att innerdelen lossnat måste du kontakta Oculus för rådgivning.

Hur stort är problemet med Elite Strap?

I skrivande stund vet vi inte hur utbrett problemet är med Elite Strap.

Har Oculus bekräftat problem med Elite Strap?

Just idag har Oculus inte bekräftat några större problem med Elite Strap.

Är det värt att köpa Elite Strap till Oculus Quest 2?

Ja, Elite Strap ökar bekvämligheten rejält och kostnaden på 500 kronor är helt klart rättfärdigad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.