Garmin Instinct Esports Edition – pulsklocka för gamers

garmin instinct esports edition 1

Garmin har lanserat en pulsklocka för streamers som vill visa sin puls i realtid. Modellen heter Instinct Esports Edition och när den ansluts till verktyget Streamup får du realtidsdata direkt på skärmen till din videoström.

Garmin Instinct Esports Edition handlar helt om gamers som vill se hälsodata medan de spelare och samtidigt presentera denna till sina tittare.

Pulsklockan är en jämförelsevis stor modell med måtten 45 x 45 x 15,3 millimeter. Boetten har en storlek på 23 x 23 millimeter och en låg upplösning på bara 128 x 128 pixlar. Totalvikten med armbandet är 53 gram.

Under det bulkiga yttret hittar vi en mängd hälsorelaterade funktioner. Bland annat pulsmätare, sömnregistrering, stressövervakning och energiövervakning. Det finns även funktioner som smarta aviseringar från mobiltelefonen och kalendervisning.

De stora säljpunkterna från Garmin är att Instinct Esports Edition ska göra dig till en bättre, mer fokuserad spelare som har bra koll på din hälsa.

Garmin Instinct Esports Edition är inte unik

På den officiella produktsidan för Instinct Esports Edition listar Garmin användningsområden som:

  • Analysering av spelprestationer med en speciell profil för e-sport
  • Stöd för att strömma puls till exempelvis Twitch via STR3AMUP!
  • Ett djärt och offensivt utseende utformat för spelare
  • 30 sportappar som gör att du tränar smartare IRL
  • Aviseringar från telefonen till handleden
  • Speciellt batteriläge för 80-timmars användning i e-sportsläge

Det är utmanande att se vad som gör Esports Edition unik. Garmins egna mjukvara STR3AMUP! stöds av flera, andra modeller och pulsmätning, sömnregistreringen finns i alla hedervärda puls- och smartklockor idag.

Lästips: Garmin Forerunner 235 – allt du måste veta

Det du betalar för är speciell marknadsföring mot gamers och kanske en intressant design (om det är något som tilltalar dig). Och kanske är det tillräckligt? Garmin gör utmärkta puls- och smartklockor idag, med bra hårdvara och stabil mjukvara.

Garmin Instinct Esports Edition kostar från cirka 3 500 kronor och släpps under Q4 2020.

Garmin STR3AMUP!

Den riktigt intressanta saken med pulsklockan är stödet för Garmin STR3AMUP!.

STR3AMUP! är mjukvara till Windows som gör att Instinct Esports Edition kan skicka stressnivå och pulsdata i realtid för visning i spelströmmar. Exempelvis i Twitch, på Facebook Gaming och andra speltjänster.

Mjukvaran är kostnadsfri och fungerar med Garmins pulsklockor. Den är däremot inte fristående utan behöver annan mjukvara för att faktiskt ha något att dela sin data med.

Garmin nämner bland annat OBS Studio, Streamlabs OBS och XSplit på sin webbsajt.

Du kan läsa mer och ladda ner mjukvaran från Garmins officiella nerladdningssida här.

Läs mer om nya pulsklockan och Str3amup! här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.