Världens snabbaste Tesla körde i 348 km/h (Model S Plaid)

Tesla Model S
Foto: Jp Valery, Unsplash

Den officiella topphastigheten för Tesla Model S Plaid är 175 mph, eller 282 km/h. En hackad modell tog hastigheten långt över 300 km/h.

På flygplatsen Trois-Rivières i Québec, Kanada, så lyckades föraren Guillaume André pressa upp sin bil i 216 mph – hela 348 km/h.

Tesla-ägare spränger hellre bilen än att betala för svindyra reparationer

Att komma upp i de hastigheterna är normalt inte möjligt. Men med hackad mjukvara i bilen så kunde han ta sig runt begränsningar som normalt hindrar Tesla Model S Plaid från att köra så snabbt.

Det är så klart inte vem som helst som kan hacka mjukvaran i en Tesla. Guillaume André är VD på ett Quebec-baserat bolag som säljer bildelar och moduler som låser upp funktioner i Tesla-bilar.

En produkt som hans bolag säljer låser upp hastighetsbegränsningen – och det är uppenbart att den fungerar riktigt bra.

Webbsajten Mashable skriver att det krävdes ett förvånansvärt litet antal modifieringar för att låsa upp en Model S Plaid likt hur Guillaume André gjorde. Det dyraste var att montera rätt däck (Michelin Pilot Super Sport) och bromsar för att hantera de högre hastigheterna.

Bilen behövde en sträcka på 2 kilometer för att nå maximal hastighet och sedan stanna igen.

När bilen väl stannade så var batterierna och de tre motorerna så extremt varma att det hördes extremt högt när de höll på att kylas av.

Tesla Engage är en ny plattform för sociala medier – ersätter egna forumen

I skrivande stund är det bara Guillaume André som har tillgång till modifieringarna som behövs för att nå hastigheter upp till nära 350 km/h. Men det kommer snart att bli ändring på det.

Konsumenter kommer snart att kunna köpa samma upplåsning som Guillaume André använder sig av. Det är dock oklart hur avancerat det blir att använda sig av dem och vi vet inte några priser än.

Via Electrec

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.