Var är Skype i Windows 11? (så hittar du Skype)

Uppdaterat från Windows 10? Då finns Skype redan på din dator

microsoft skype simple logo 2020

Med Windows 11 får du ett renare, mindre app-belamrat operativsystem än med Windows 10. Anledningen är att Microsoft har flyttat ut apparna, från att vara förinstallerade till att finnas i Microsoft Store – och Skype är en av dessa appar.

  • Skype är INTE förinstallerad i Windows 11
  • Finns att ladda ner från Microsoft Store
  • Microsoft Teams har ersatt Skype som förinstallerad app

Läs mer: Windows 11 är gratis – om du redan har Windows 10

Skype finns i Microsoft Store

Under den officiella presentationen av Windows 11 den 24 juni så avslöjade Microsoft att operativsystemet inte kommer att ha lika många förinstallerade appar som Windows 10.

Exempelvis kommer 3D Viewer, OneNote och Paint 3D att lyftas ut från operativsystemet och istället finnas tillgängliga via Microsoft Store.

En annan app som även finns via Microsoft Store är Skype.

microsoft windows 11 teams integration chatt 2021
Microsoft Teams ersätter Skype som förinstallerad app. Bild: Microsoft

Microsoft har tagit ett stort steg bort från Skype med Windows 11. Appen är inte längre förinstallerad och istället har nyare Microsoft Team tagit dess plats i operativsystemet.

Läs mer: Gaming blir bättre med Windows 11 – DX12 Ultimate & Auto HDR

Så hittar du Skype i Windows 11

Det är enkelt att hitta Skype i Windows 11 om du redan hade appen installerad i Windows 10. Appen tas nämligen INTE bort när du uppdaterar till Windows 11.

Om du däremot gör en ren installation av Windows 11 utan att ha Windows 10 på hårddisken så är det lite knepigare. Då måste du först hitta Skype i Microsoft Store och installera den vägen.

Tacksamt nog är det inte svårt. Du kan använda Microsoft Store-appen i operativsystemet, eller klicka på denna länk så kommer du rätt direkt.

Svårare än så är det inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.