Valorant kommer till mobilen – bekräftas av Riot

Valorant Mobile blir helt separat från PC-versionen

valorant pc 2021

Succéspelet Valorant har funnits på PC i ungefär ett år nu. Och i framtiden kommer spelet även att fungera på din Android-telefon eller iPhone.

  • Inget stöd för korsspel mellan PC och mobil
  • Helt mobilanpassad från start
  • Ingen indikation på när spelet släpps

Lästips: Apex Legends släpps till mobil under 2021 – både Android & iOS

Nyheten om att Valorant kommer till mobilen bekräftades av spelstudion Riot i ett meddelande på spelets årsdag.

Namnet på spelet är föga förvånande Valorant Mobile. Även om spelet härstammar från PC-versionen så påstår spelets producent Anna Donlon att studion tar hänsyn till mobilspelarnas behov i ett första led.

Det betyder – om vi ska tolka Annas budskap – att Valorant Mobile inte blir en rak kopia av PC-versionen.

Den omarbetade versionen för mobiler kommer inte att ha stöd för korsspel med PC-versionen. Du kan alltså inte spela på din iPhone eller Android-telefon mot kompisarna på gamingdatorer.

Valorant Mobile och Valorant kommer att hållas helt separerade från varandra. Alla framsteg du gör på ena kommer inte att överföras till den andra.

Lästips: Call of Duty: Warzone – 50 miljoner månatliga spelare

Det finns ingen uttalad tidslinje som indikerar när Valorant Mobile kan släppas.

Anna Donlon säger dock att spelet potentiellt kan släppas under “andra året” med Valorant, vilket betyder från nu och fram till juni 2022. Huruvida så blir fallet återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.