Utvecklaren av Xposed manar till tålamod – Android L dröjer

xposed-module-repository

Fler utvecklare manar nu till tålamod – Android L dröjer länge.

Cyanogenmod var först ut med att mana sina användare till tålamod då Android L inte var aktuell för CM12 den närmaste framtiden. Anledningen är att koden just nu är så instabil att utvecklarna helt enkelt väljer att avvakta och väntar på de mer färdiga versionerna.

Nu har ännu en utvecklare gått ut med samma meddelande – rovo89 som är mest känd för att stå bakom Xposed Framework.

Även hen menar att Android L inte är färdig för användning och planerar att vänta tills Google har något bättre att visa upp. Det som gör nya Android svår att arbeta med just nu är dess nya runtime vid namn ART då koden till denna får dagliga ändringar som kan ställa till med problem.

Förutom att det nu finns stöd för såväl 32- som 64-bitarskod, som i sig kan bli en riktig utmaning för alla parter, så har Google implementerat stora mängder extra säkerhet som måste hanteras.

Nya ART för KitKat dröjer

Så för de utvecklare som försöker sig på att modifiera Android L i sin befintliga form får något rejält att bita i. Man kan se det som att försöka styla en bil i rörelse samtidigt som den hela tiden byter design och form – inget roligt alltså.

En annan sak som kan vara nämnvärd är att de Android 4.4 ”KitKat”-användare som redan idag använder Xposed och ART (istället för DALVIK som är standard) får vänta längre än de som inte har bytt runtime. Detta då ART i KitKat och Android L skiljer sig så mycket åt.

Rovo89 kommer att börja arbetet med Xposed för Android L när det är möjligt och först när detta är klart gå över till KitKat och implementera förbättringarna där.

När det väntas vara färdigt? When it’s done!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.