Endomondo finns nu till Pebble – ladda ned idag

endomondo-pebble

Endomondo har officiellt bekräftat att de ger stöd för Pebble – förutsatt att man har en Iphone.

Applikationen som behövs till IOS fungerar i skrivande stund med Iphone 4S och nyare modeller. Har man en Android-telefon däremot så är man helt i kylan, åtminstone ett tag framöver.

Endomono har lovat att stödet är under utveckling för Android men att den inte kan lanseras än.

Vad vi har att vänta i versionen för Android återstår att se, men vi vet vad IOS-versionen har att erbjuda.

Bland annat kan man starta, stoppa och pausa träningspass. Det går även att visa sådant som hjärtfrekvens, hur långt man sprungit och tiden man tränat.

Kommer stödet till Android Wear?

Det låter kanske väldigt enkelt i förhållande till vad mobilappen klarar. Ha dock i åtanke att Pebble är en mycket enkel smartwatch utan varken färgskärm eller inbyggda sensorer.

Den stora frågan för många just nu är huruvida Endomondo tänker släppa stöd för Android Wear i framtiden. På denna fråga lämnar företaget oss ovetande då man inte kommenterat stödet.

Ladda ned Endomondo Sports Tracker från App Store och Pebble-appen för att komma igång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.