Samsung Galaxy S5 Mini – efterföljaren är här

samsung-galaxy-s5-mini

Planerar du på att uppgradera med en ny smartphone men tycker att Samsung Galaxy S5 är för stor och klumpig?

Ta då en närmare titt på nyligen presenterade Galaxy S5 Mini. Modellen lanserades efter månader av spekulationer och är en direkt efterföljare till förra årets Galaxy S4 Mini.

Tredje generationens Mini-modell har en 4.5-tums Super AMOLED-skärm med upplösningen 1 280 x 720 pixlar, fyrkärnig processor på 1.4 GHz och 1.5 GB internmminne.

Andra nämnvärda specifikationer är den bakre kameran på 8 megapixel, batteriet som når 2 100 mAh och lagringsutrymmet på 16 GB. Modellen använder Android 4.4 ”KitKat” och har givetvis Samsungs egna gränssnitt TouchWiz.

Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue och Copper Gold är färgerna som gäller. Lansering har redan skett på den ryska marknaden och inom kort ska Galaxy S5 även släppas på den globala marknaden.

Listade svenska priser är i skrivande stund cirka tusenlappen under storebror Galaxy S5, alltså kring 4 300 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.