Oladdade telefoner stoppas av TSA – får ej flygas till USA

tsa-flygplats-vakt

Ladda din telefonen om du ska flyga till USA – nya säkerhetsregler från TSA.


Amerikanska Transportation Security Administration (TSA) lät nyligen meddela att alla som ska flyga till USA måste se till att elektroniska prylar är laddade och kan sättas igång om de är avstängda.

Detta då Homeland Security uttryckt oro över att exempelvis telefoner som inte går att starta skulle kunna användas av terrorister som bomb på flygplan. TSA reagerade omedelbart och säger nu att enheter som inte kan starta på grund av strömbrist helt enkelt måste lämnas på terminalen.

Dessutom kan den som har en telefon, dator eller surfplatta som inte går att starta tvingas till extra genomsökning av kropp och väska innan man tillåts gå på planet till USA. För samtliga passagerare gäller även att skorna kan bli extra kollade efter otillåtna medel.

Vad vi vill säga med detta är mycket enkelt. Se till att alla dina prylar är ordentligt laddade innan du försöker gå på planet till USA.

Den som visar upp en telefon som inte kan startas upp riskerar att fördröja påstigningen för alla bakomvarande och måste dessutom riskera muddring och extra genomsökning av eventuellt bagage. Tråkigt för alla drabbade och onödigt arbete för säkerhetspersonalen.

Via Techspot, bildkälla: rt.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.