Ungdomarna lämnar Facebook för Instagram

Instagram Samsung Galaxy S4

Ungdomarna lämnar Facebook

72 000 ungdomar har sagt sitt – vi flyttar från Facebook till Instagram.

Enligt en stor undersökning har amerikanska ungdomar börjat tröttna på Facebook och väljer istället andra nätverk. Den kanske populäraste är bildsajten Instagram som hela tiden växer.

Instagram växer

Siffrorna som har presenterats pekar på att 76 procent av de tillfrågade använder Instagram, upp från 69 procent tidigare i våras när en tidigare undersökning gjordes. Samtidigt säger bara 45 procent att de använder Facebook – ned från 72 procent.

Vidare minskar även Twitter där 59 procent av ungdomarna säger sig vara, ned från 63 procent. På fjärde- respektive femteplats i listan hittar vi Pinterest och Tumblr – i den ordningen.

Det är inte förvånande att Facebook minskar något i användarantal då 1 miljard använder det sociala nätverket. Då ska man även ha i åtanke att närmare 3 miljarder beräknas ha tillgång till internet, så att ha 33 procent av den totala marknaden är ju absolut inte fel. Men att gå från 72 till 45 procent i en undersökning som den ovan nämnd är ändå något anmärkningsvärd.

Facebook Logo

Uppehåll på Facebook

Jag har själv ett uppehåll på Facebook och har i det närmaste gått över helt till Instagram. Dessutom har jag ökat min närvaro på både Google+ och Twitter. Det tar helt enkelt för mycket tid att sitta med Facebook och det påverkar hela dagar.

Här är användarstatistik för de största sociala nätverken (aktiva användare som loggat in minst en gång varje månad):

Facebook – 1.28 miljarder aktiva användare

Google+ – 540 miljoner aktiva användare

Twitter – 255 miljoner aktiva användare

Instagram – 200 miljoner aktiva användare

LinkedIn – 187 miljoner aktiva användare

Pinterest – 40 miljoner aktiva användare

Vine – 40+ miljoner användarkonton (!)

Snapchat – 30 miljoner aktiva användare

YouTube – 1+ miljarder användarkonton

Närvarande på fler sociala nätverk

Facebook är helt klart det största sociala nätverket, men också ett av de mest kritiserade. Google+ fortsätter att leva trots envisa rykten om att Mountain View-företaget planerar att lägga ner hela rasket och Twitter kör på som bara tåget.

Nyhetskällor är TechSpot och Digital Insights

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.