HTC Desire Eye – 13 megapixelkamera & 5.2-tumsskärm

HTC Desire Eye

Nya Desire Eye är presenterad

HTC Desire Eye är presenterad med 5.2-tumsskärm i 1080p och 13-megapixelkamera.

När HTC presenterade modellen under evenemanget ”Double Exposure” var det nog ingen som blev överraskad av specifikationerna. De senaste veckorna har information funnits tillgänglig om telefonen och den visade sig högst korrekt så här i efterhand.

Snapdragon 801 & 13-megapixelkameror

Förutom skärmen på 5.2 tum så har Desire Eye även en Qualcomm Snapdragon 801-processor klockad till 2.3 GHz, det finns 2 GB internminne att tillgå och 16 GB lagringsutrymme. Det sistnämnda är utbyggbart via microSD-kort till ytterligare 128 GB.

Den bakre kameran är alltså på 13 megapixel och denna ackompanjeras av 28mm-optik med bländare på f/2.0. Här finner vi även dubbla LED-blixtar för mer korrekt exponering i bilderna. Främre kameran har exakt samma sensor men med bländare på f/2.2 och 22mm-optik.

Vidare har HTC Desire Eye ett batteri på 2 400 mAh, tre mikrofoner med brusreducerande funktion och om man summerar allt så hamnar modellen i täten med flaggskeppet One M8.

UltraPixel är ute ur leken

Det är helt klart positivt att HTC valt bort UltraPixel-teknologin för en traditionell kamerasensor. Visserligen lär vi se något sämre egenskaper vid dåliga ljusförhållanden, men istället får vi betydligt högre upplösning som ger fler detaljer i bilderna.

Vi får även IPX7-certifiering vilket betyder att Desire Eye kan läggas i vatten ned till en meters djup i upp till 30 minuter. Inte för att jag rekommenderar att någon gör det (absolut inte), men telefonen är tätad för det.

Det kan bli riktigt knepigt om man ska välja mellan One M8 och Desire Eye. Som det ser ut idag skulle jag med viss tvekan välja den senare, men det kan givetvis slå åt båda hållen när man håller modellerna i varsin hand i butik.

Skulle du kunna tänka dig att använda HTC Desire Eye?

Nyhetskälla är HTC & The Guardian

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.