Netflix ökar priset för 4K-film

Netflix logo

4K kostar snart mer på Netflix

Filmtjänsten Netflix ökar priset för nya prenumeranter som vill titta på 4K-material.

Det kostar att få det bästa och nu ökar Netflix sina priser om man vill ha den högsta upplösningen på filmtjänsten. 4K-material kommer att kräva en familjeprenumeration om man inte redan är kund och redan har spelat upp i 4K (upplösningen är 3 840 x 2 160 pixlar).

Först HD, nu 4K

Nyheten lär komma som en total överraskning för många då Netflix inte gått ut öppet med prisjusteringen. Redan i maj kom den första prisökningen för de som ville ha tillgång till HD-video och nu är det alltså extra som gäller även för 4K.

Den som följt Netflix och de avtal som filmtjänsten tvingats skriva med bland annat Comcast har säkert redan förberett sig för ökningen. Omkostnaderna ökar med avtalen och givetvis måste någon betala för dem – kunderna.

Fyra samtidiga enheter

De som redan är prenumeranter för HD-material kommer att behålla sin nuvarande prisnivå till augusti 2016, därefter ska även dessa få den högre kostnaden.

En fördel för de som betalar för 4K är att man med familjeprenumerationen kan spela upp Netflix på fyra enheter samtidigt. Man behöver alltså inte slåss om möjligheten att titta på film och serier, så länge bredbandet hänger med vill säga.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.