Samsung Galaxy Nexus kan få Android L & KitKat

Samsung Galaxy Nexus


Android L & KitKat till Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus får konstgjord andning av tredjepartsutvecklare och kan med det hålla sig kvar på marknaden ytterligare ett tag.

Telefonen får nämligen uppdaterade drivrutiner för sin grafikkrets, något som gör att Android 4.4 ”KitKat” äntligen blir tillräckligt stabil för att användas.

HTC HD2 en förebild

Ännu mer spännande är att Galaxy Nexus dessutom blir kapabel att köra Android L – vilket ytterligare framtidssäkrar den för alla de användare som fortfarande har ett exemplar.

Frågan är givetvis om hårdvaran är kapabel att driva Android L på ett tillräckligt smidigt sätt för att ge en bra användarupplevelse.


Det är positivt att se hur väl utvecklarna tar hand om gamla enheter och väcker nytt liv i den idag trött hårdvaran. Bara titta på HTC HD2 från 2009 som kommer med Windows Phone men som har kört i stort varenda tillgängliga Android-version idag.

Doom på skrivare & grafräknare

Intresset är enormt när det kommer till att lyfta gamla enheter med nya mjukvaror – eller spel för den delen. Klassikern Doom har portats (dvs gjorts om för att köras på andra plattformar än den ursprungligen var tänkt för) till allt från nyare telefoner till skrivare (!) och grafräknare (TI-83+ och TI-84).

Jag har själv haft en Samsung Galaxy Nexus och även om den kändes något seg i svängarna så var det en riktigt trevlig telefon att använda. Det kanske jobbigaste var skärmen som använder PenTile-teknik och med det syns varje enskild pixel på skärmen. Det till trots så skulle jag helt klart tänka mig ett begagnatköp för att använda ett exemplar som lektelefon med nya Android-versionerna.

Har du haft en Samsung Galaxy Nexus? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Nyhetskälla är Android and Me