Surface Pro 3 går starkt – Surface 3 är på gång

Microsoft Surface Pro 3

 

Surface 3 är på gång

Surface Pro 3 går starkt och Microsoft säger sig vara riktigt nöjda med hur serien går just nu. Sen lanseringen i maj har flera tunga recensenter gett nyaste modellen tummen upp – på alla punkter utom en och det är den tilltagna prislappen.

Nöjer man sig med något mer begränsad hårdvara i form av ARM-processor och ett nedskalat Windows så kan Surface vara något att titta närmare på. Än har Microsoft inte bekräftat att den tredje generationen får en RT-platta, men källor inom företaget pekar på det.

Tunnare och lättare

Vad vi vet idag är att nya modellen väntas få samma inbyggda ryggstöd som Surface Pro 3, vara tunnare och lättare än sin föregångare och vara under slutfasen i utvecklingen i skrivande stund.

Gällande Surface Mini så är det fortfarande ett hett kapitel. Microsoft vägrar avslöja något om en påstått kommande miniplattan, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Redmond-företaget i sista stund stoppade modellen.

Vi kan nog räkna med att Surface 3 dyker upp innan året är slut, men om Surface Mini gör debut (om någonsin) återstår att se.

Dålig digitizer

Jag har själv testat föregående modell under en period, alltså en Surface Pro 3, men avskräcktes då digitizern i skärmen var för dålig. Det betyder kort och enkelt att den medföljande pennan inte är exakt i sin hantering och det förstörde upplevelsen helt.

Med Surface Pro 3 används en ny digitzer som är bättre och kanske är det dags att ge sig på Microsofts platta ännu en gång. Visserligen har jag gått över helt till Google och Drive for Work, men det vore spännande att se vad Redmond-företaget kan erbjuda.

Någon besökare som testat senaste Surface-plattan? Skriv gärna en rad och berätta om era upplevelser.

Nyhetskälla är Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.