Plex finns nu till Xbox One

Plex för Xbox One / Xbox 360

Plex till Xbox One – snart till Xbox 360

Mediaspelaren Plex finns nu att ladda ned till Xbox One och kommer inom kort även att fungera med Xbox 360.

Tack vare stödet för såväl röst- som geststyrning med Kinect lovas användarna en smidig upplevelse utan behov av en kontroll. Den som saknar Kinect kan givetvis fortfarande använda konsolens kontroller för traditionell styrning med knappar.

Kräver Plex pass

Plex låter meddela att man förhöjt upplevelsen med en helt omarbetad hemskärm som ska göra det enklare än tidigare att hitta nytt material. Dessutom har man gjort det enklare att hitta sådant man spelat upp tidigare för att snabbt fortsätta titta mitt i en film eller serie.

Vidare har Plex även nya algoritmer för att visa förslag på intressant material som baseras på vad man spelat upp tidigare. Man kan även föreslås filmer och serier man en gång börjat på men inte fortsatt att titta på.

Den som har Plex Pass kan idag ladda ned Plex direkt till Xbox One och börja använda mjukvaran idag. Vid ett senare tillfälle kommer möjligheten att köpa tillgång för en engångssumma och såklart även stöd för Xbox 360.

Plex för Xbox One hemskärm

plex-xbox-one-roststyrning

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.