Nya Google Hangouts för Windows & Chrome OS

google-hangouts-nya-chromeos-windows

Google har lanserat en ny Hangouts-app för Chrome OS och Windows.

Den stora nyheten som presenteras är så kallade ”Chat Heads” som gör användandet betydligt smidigare än tidigare.

Funktionen är i det närmaste identisk med den till Facebook där chattbubblor visas för aktiva diskussioner. Google har lovat en strömlinjeformad design som varken stör användaren eller tar över medan man försöker få arbete utfört.

Helt fristående

En annan fördel med nya Hangouts är att man inte behöver använda en webbläsare – appen är nu helt fristående.

Meddelanden kommer att synkroniseras mellan alla enheter där man använder tjänsten. Det finns numera fullt stöd för röstsamtal med inbyggt Google Voice och det lär uppskattas av många företag.

Finns även för mobiler

Den som använder tillägget för Hangouts till webbläsaren Chrome kommer att få små noteringar om att testa den fristående appen.

Man ska inte heller glömma att Hangouts även finns som app till Android och IOS med stöd för såväl SMS som MMS.

Jag använder personligen appen på min Samsung Galaxy S4 och det är en utmärkt ersättare till standardappen för SMS i Android.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.