Ubisofts prenumerationstjänst kommer till Xbox under 2022 (Ubisoft Plus)

ubisoft plus logo illu 2021

Spelutgivaren Ubisoft meddelar att deras prenumerationstjänst för spel kommer till Xbox. Det betyder att du kan betala en fast månadskostnad och ta del av alla (förhoppningsvis) Xbox-anpassade spel som utgivits under Ubisofts vingar.

Prenumerationstjänsten heter Ubisoft Plus och initialt får du ungefär 100 speltitlar att välja mellan. Och det är inte några småspel det rör sig om. Bland annat kommer du att få tillgång till Far Cry 6 och Rainbow Six: Extraction.

Andra spel som ingår är Assassin’s Creed Valhalla, The Division 2, Watch Dogs Legion, Settlers-serien och alla spelen i Far Cry-serien. Se en komplett lista över alla spel som ingår med Ubisoft Plus här.

Läs mer: Mass Effect Legendary Edition släpps till Xbox Game Pass (+ 7 andra spel)

Oklart när Ubisoft+ släpps till Xbox

Ubisoft har inte avslöjat exakt när prenumerationstjänsten släpps för Xbox. I skrivande stund har de officiellt bekräftat att det kommer att ske, och att det händer någon gång i framtiden. Inte helt övertygande, men den som väntar på något gott antar vi?

Priset för Ubisoft Plus, eller Ubisoft+ som de själva skriver, är 14,99 USD respektive 17.99 USD per månad.

Det lägre priset är för PC-åtkomst till alla spelen medan den högre prislappen är för både PC och om du vill strömma spel via Google Stadia. Vi anar att Xbox-åtkomsten kommer in i den högre prisklassen, men hur det blir återstår att se.

Om du är förvirrad över namnet och undrar varför vi inte skriver Uplay+ så är anledningen att det är exakt samma speltjänst. Den har bara bytt namn till Ubisoft Plus, eller Ubisoft+, vilket du nu föredrar (normalisering på svenska kräver att vi kallar det Ubisoft Plus, men det är en helt annat diskussion för ett annat forum).

Läs mer: Sonys egna Xbox Game Pass på gång till Playstation – Spartacus

Ubisoft+ ingår INTE med Xbox Game Pass

Om du köper Microsofts egna prenumerationstjänst på spel – kallad Xbox Game Pass – så ingår EA Play i priset.

Det betyder att du får två prenumerationer för kostnaden av bara en. Men om du hoppats på att Ubisoft+ också ska ingå så får vi stoppa dig här. Ubisoft är tydliga med att deras prenumerationstjänst är en separat tjänst som kommer att kosta dig extra.

Har du inte provat att prenumerera på spel än? Gör det! För runt 100 till 150 kronor kan du spela de senaste och bästa spelen, ofta direkt när de släpps. När du är klar kan du sluta prenumerera och vänta till nästa lansering. Smart och ekonomiskt på samma gång!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.