Tydlig markering: Ingen blodtrycksmätare till Apple Watch Series 7

Mark Gurman sätter ner foten om blodtrycksmätaren i Watch Series 7

apple watch s7 jon prosser cad 1
Så här kan Watch 7 se ut enligt en påstått läckt CAD-bild.

Apple Watch Series 7 kan inte mäta blodtrycket. Trots många tidigare rapporter som pekar på motsatsen så pekar allt mer på att Apple tvingas skjuta på lanseringen av blodtrycksmätaren.

Det betyder kort och enkelt att du får vänta till Watch Series 8 för att mäta blodtrycket med en Watch-klocka. Men det betyder inte att nya modellen blir en liten uppgradering ändå.

Läs mer: Rykte: Försäljningen av Apple Watch Series 7 begränsas

Det är Mark Gurman, en känd analytiker och skribent på Bloomberg, som tydligt markerar att blodtrycksmätare inte väntas släppas med Watch Series 7.

Efter att webbsajten Nikkei Asia gått ut med påståendet att mätaren skulle släppas med Watch Series 7 trots allt, så gjorde Mark Gurman en tydlig markering att så inte är fallet.

Och eftersom Mark Gurman har betydligt bättre träffsäkerhet i sin information om Apples kommande prylar, jämfört med Nikkei, så lägger vi våra kronor att hans information är mer korrekt.

Här är ett citat från Nikkei Asia som Mark Gurman reagerade på:

The next Apple Watch will come with new features such as blood pressure measurement, they said, which means production involves fitting a greater number of components into a similar size body. The new product must also meet requirements for water-resistance performance, further increasing the engineering and production challenges, the people said.

Och svaret? Väldigt kort och enkelt på Twitter:

Som vanligt går det bara att spekulera kring Apples kommande lanseringar. I september får vi veta exakt vad Apple har i åtanke, både för Watch Series 7-serien och telefonerna i iPhone 13-serien.

Vi vet sen tidigare att Apple kan ha tillverkningsproblem med sina kommande smartklockor, vilket i värsta fall leder till en försenad leverans för många. Men med lite tur så har företaget löst sina problem innan de första enheterna når marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.