Rykte: Försäljningen av Apple Watch Series 7 begränsas

apple watch s7 jon prosser cad 2

När Apple presenterar iPhone 13 senare i höst så kommer det vara samtidigt med Watch Series 7.

Smartklockan har ryktats bli försenad på grund av tillverkningsproblem, men nya uppgifter pekar på att så inte blir fallet.

Läs mer: Problem för Apple Watch Series 3 med watchOS 7 – omstarter, krascher & dålig batteritid

Mark Gurman på Bloomberg har tidigare sagt att det finns tre sannolika scenarion för Watch Series 7.

Två tänkbara scenarion är att lanseringen kommer att senareläggas eller att Watch Series 7 presenteras men släpps vid ett senare tillfälle.

Det tredje – och mest tänkbara alternativet – enligt Mark Gurman är att Apple visar nya serien och släpper ett begränsat antal exemplar direkt.

Därmed finns en risk att du inte kan köpa ett exemplar av Watch Series 7 när du vill – utan att du och många andra får vänta lite.

När nya smartklockorna släpps väntas det vara i två nya storlekar, 41mm och 45mm. Det betyder att de kan få exklusiva urtavlor som anpassats för en större skärm.

Vad vi däremot inte räknar med är nya, hälsorelaterade sensorer. Det är något ryktas komma först med 2022 års modeller.

En detalj som vi hoppats på var inbyggd blodtrycksmätare, men det är något som Mark Gurman tydligt markerar att vi inte ska gå och vänta på.

Apple Watch Series 7 kommer sannolikt att presenteras i september vid ett ännu okänt datum.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.