Twitter återupplivar sin Mac-app – släpps med macOS 10.15 i höst

Twitter Logo 950x500px

Tycker du att Twitter borde återlansera sin officiella Mac-app? Då har du tur – för det är precis vad som sker samtidigt med lanseringen av macOS 10.15 ”Catalina” under hösten 2019.

Nyheten om att Twitter släpper sin officiella app till macOS kom under WWDC 2019.

Den nya versionen släpps med funktioner som stöd för Dark Mode, tangentbordsgenvägar, stöd för flera samtidiga fönster samt aviseringar. Bara för att nämna några nyheter.

Appen blir ett stort lyft från den tidigare Mac-appen som Twitter lade ner i februari 2018.

Då hade Twitter bara släppt en handfull, sporadiska uppdateringar till sin app. Samtidigt rekommenderade Twitter användarna att använda webbversionen istället för appen.

twitter macos app concept

Anledningen? Twitter ville fokusera på sin iOS-app istället för den till macOS. När macOS 10.15 ”Catalina” släpps med ”Project Catalyst” kan den existerande kodbasen för iOS-appen användas direkt i macOS.

Och det är huvudanledningen till att Twitter återuppväcker sin gamla app för desktopanvändarna.

Underhållsbehovet är minimalt eftersom utvecklarna bara behöver uppdatera en app. Dessutom kan alla nya funktioner spridas på flera enheter samtidigt; iPhone, iPad, iPod Touch och så klart macOS.

  • Kan du tänka dig att använda en desktop-app för Twitter?
  • Eller föredrar du att använda webbversionen direkt i webbläsaren?

Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.