Microsoft Store: Nu finns iCloud för Windows 10

apple icloud windows 10

Apple har släppt en ny iCloud-app för Windows 10. Den är kostnadsfri och du installerar den från Microsoft Store. Appen ger dig tillgång till alla iCloud-funktioner som kalendern, mejl, fotografier, videor och mer.

  • Du behöver Outlook 2016 eller senare för att mejl, kontakter och kalendrar ska fungera
  • Synkronisera dina filer till och från iCloud via Utforskaren
  • Fotografier och videor visas automatiskt när de synkas till iCloud
  • Lästips: Vilka Mac-modeller fungerar med Apple Sidecar?

Apple iCloud-appen är en av flera appar som företaget släppt för Windows-användare det senaste året. Det har tagit långt tid, men Apple har börjat förstå att de måste bredda sig utanför sitt eget ekosystem för att nå fler användare – och det hjälper Windows-användare som har en fot i Apples produktsegment.

Bland annat genom att du kan synkronisera dina bokmärken i Windows 10 från webbläsare som Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer direkt till Safari på macOS och iOS. Allt som behövs är iCloud-appen i Windows 10 och att du är inloggad på samma konto som i dina Apple-produkter.

apple icloud windows 10 2

Du kommer även åt dina iCloud-filer direkt i Utforskaren på Windows 10.

Enligt Microsoft används samma tekniska lösning i bakgrunden för on-demand-hämtning av filer du behöver för stunden. Det betyder att alla filer inte finns fysiskt på hårddisken, utan endast hämtas när de behövs och därmed lämnar utrymme för viktigare, permanenta filer. Däremot finns platshållare i Utforskaren så att du alltid ser exakt vilka filer som finns på iCloud och vilka som är synkroniserade.

För den som tycker om att dela sina filer med andra så kan det vara glädjande att du enkelt gör det direkt via Utforskaren.

Om du laddar upp nya filmer eller fotografier till iCloud via exempelvis din iPhone eller Mac-dator blir de automatiskt synkroniserade med iCloud-appen på Windows 10. Du kan även skapa delade album i appen så att familj och vänner får enkel åtkomst.

En nämnvärd detalj kring mejl, kontakter och kalendrar så är dessa tjänster något begränsade i Windows 10. Du behöver nämligen Outlook 2016 eller senare om de ska fungera. Det är knappast önskvärt eftersom Outlook-appen inte är kostnadsfri utan måste köpas till via Office-paketet från Microsoft.

Utöver det ska allt annat fungera utan extra kostnader.

Om du vill ladda ner iCloud-appen för Windows 10 hittar du den här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.