Torrentz.eu stänger ner utan förvarning

torrentzeu farewell message e1470400392919

Världens största sökmotor för torrentz — torrentz.eu — lägger ner sin verksamhet och stänger webbsajten. Helt utan förklaring får besökarna nu hitta andra vägar till torrents de vill använda men vi har våra aningar varför.


Torrentz.eu har funnits ända sen 2003 och har hjälpt miljontals besökare att hitta torrentsidor men besöker man webbsajten idag får man bara upp meddelandet ”Torrentz was a free, fast and powerful meta-search engine combining results from dozens of search engines”.

Bland sajterna som funnits med i sökresultatet finns tunga namn som Kickass och The Pirate Bay, så det är inte konstigt att Torrentz.eu tillslut fick stänga ner. För inte är det väl någon som tror att det är frivilligt?


Lästips: Deluge – gratis torrentklient som konkurrerar med uTorrent


Speciellt inte när administratörer bakom sajten inte kommenterra nedstängningen. RIAA och MPAA har försökt tvinga ner sajten under flera år med påtryckningar som skickats till den amerikanska regeringen.


Senaste webbsajten som de lyckades tvinga ner är Kickass som kort efter stängningen klonades och snabbt var på plats igen med nya domäner bakom sig. Vi gissar att ryggdunkarna hos RIAA och MPAA inte blev många när sajten togs i bruk så snabbt igen.

Vi bevakar nyheten om Torrentz.eu och uppdaterar när mer information finns om händelsen.