Tomb Raider-serie från Amazon – allt du måste veta

tomb raider goty

Det har länge ryktats att Amazon planerar att släppa ett nytt Tomb Raider-spel. Inom de kommande åren kan ett fjärde spel – efter den populära triologin – släppas.

Och inte bara det – nu pratas det dessutom om att en serie kan vara aktuell. Enligt The Hollywood Reporter så kan Phoebe Waller-Bridge skriva manus och producera serien.

Huruvida serien efterföljer berättelsen i Tomb Raider-filmen från 2018 med svenska Alicia Vikander i huvudrollen vet vi inte, men det vore inte helt omöjligt.

Inte heller är det klarlagt vilka som kan få roller i serien. Både Alicia Vikander och Angelina Jolie har haft äran att spela rollen som Lady Croft. Vem som får rollen som den skarpskjutande miljardärskan återstår att se.

Trailern till Tomb Rader från 2018. En sevärd film vågar vi påstå.

Det är inte konstigt om Amazon vill göra en tv-serien av Tombt Raider. Franchisen är otroligt populär och framgången med den senaste spel-triologin och Alicia Vikanders filmadaptation från 2018 kan enkelt byggas på med serien.

Efter att HBO Max rönt extrema framgångar med serie-adaptionen av The Last of Us-spelet så vore det inte speciellt konstigt om Amazon vill hitta sin egen succésaga.

Frågan är nu – vem axlar rollen som Lara Croft och när släpps serien? Svaret på det har vi inte – vi bevakar nyheten och uppdaterar artikeln löpande med mer information.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.