Samsung Galaxy S23 har det tuffaste skärmskyddet någonsin (Gorilla Glass Victus 2)

Corning Gorilla Glass Victus 2

Finns det något retligare än att få en repa på skärmen till mobiltelefonen? Med ett ordentligt skärmskydd minskar du risken för skador, men det är långt ifrån alla som tycker om känslan av ett extra lager glas mellan skärmen och fingrarna.

Så vad är lösningen? Helt nya skyddet Gorilla Glass Victus 2 som är ett reptåligt lager ovanpå skärmen. Nej, du behöver inte köpa det separat. Ja, det kommer faktiskt förmonterat på skärmen när du skaffar din nya mobiltelefon.

Eller, mer specifikt nya Samsung Galaxy S23 som använder det nya skyddet. Det blir den första mobiltelefonen som använder skyddet, om uppgifterna stämmer.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: taanhuyn, Unsplash

Gorilla Glass Victus 2 är inte ett helt nytt skydd. Det presenterades faktiskt redan i november förra året. Då lyftes Victus 2 fram som det första skyddet som klarar att tappas från två meters höjd utan att ta skada.

Tillverkaren Corning säger att deras laboratorietester visar att Victus 2 klarar tapp från en meters höjd på material som motsvarar asfalt och betong.

Nej, det finns absolut inga garantier att just din Galaxy S23 klarar ett tapp från en meters höjd. Du kan alltid hoppas att skyddet är så bra att det står emot en stöt eller ett tapp, men du bör ändå använda ett separat skärmskydd som extra säkerhet.

Det är precis som att din mobiltelefon kanske är vattentät ner till en meters djup, men du bör undvika att ha den i vatten.

Samsung Galaxy S23 presenteras den 1 februari under ett stort online-evenemang som heter Galaxy Unpacked.

Via AndroidCentral

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.