Apple höjer priserna på App Store (på vissa marknader)

apple app store logo

Apple fortsätter att höja priserna på sina produkter och tjänster. Vi har redan sett en rad chockhöjningar som drabbat iPhone-serien, AirTag, Macbook Pro-serien – och även apparna på App Store har höjts rejält även här i Sverige för inte så länge sedan.

Och nu är det dags för ytterligare en höjning. Apparna på App Store blir märkbart dyrare på ytterligare fyra marknader. Norge omfattas, men tacksamt nog ingår inte Sverige den här gången. Det är finns dock en oroväckande känsla att prisökningarna kan spilla över till vårt avlånga land.

Marknaderna som omfattas den här gången är, förutom Norge, Sydafrika, Storbritannien, Nigeria, Ungern, Egypten och Colombia. Anledningen till Apples nya prishöjningar är precis som tidigare att valutakurser och skatter har ändrats.

Även Irland, Luxemburg, Singapore och Zimbabwe påverkas, men här sker inga prishöjningar. Istället justeras hur mycket utvecklarna får av Apple varje gång en app eller ett spel säljs.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.