Apple höjer App Store-priserna i Sverige (oktober 2022)

apple app store logo

Som om inte den extrema prishöjningen på iPhone 14-serien och AirTag vore nog så kommer nu nästa dråpslag mot Apple-användarna.

Apple har beslutat sig för att höja priserna på App Store. Det gäller inte bara Sverige utan ett stort antal andra länder, bland annat alla som använder euro idag.

13 kronor är lägsta priset på App Store

Den 5 oktober 2022 slår ändringen igenom och det påverkar såväl appar som in-app-köp och prenumerationer när de förnyas.

Apple ger utvecklare en möjlighet att välja mellan olika prisnivåer. Varje nivå höjs nu ett steg, bland annat 0.99 euro ökar till 1.19 euro. Den högsta nivån på 999 euro ökar till hela 1 199 euro.

Det lägsta priset på App Store blir nu 13 kronor, följ av 27 kronor och 40 kronor. Totalt finns 87 prisnivåer att välja på, upp till 12 995 kronor med nya priserna.

Apple detaljerar ändringarna på den här supportsidan.

Apple har chockhöjt priserna under 2022

Apple har verkligen gjort allt för att belasta konsumenternas plånböcker under 2022.

Tidigare har vi rapporterat att AirTag-serien blivit mycket dyrare – nu med 30 % högre pris.

Även iPhone 14-serien har blivit mycket dyrare och kostar upp till 22 % mer än iPhone 13-modellerna när de släpptes.

Och som om inte det vore nog så är det mycket dyrare att reparera din nya mobiltelefon.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.