Rykte: Nya Playstation 5 får löstagbar skivläsare

Playstation 5

Sony släpper en ny Playstation 5-modell under 2023. Den nya modellen ersätter alla de tidigare varianterna tack vare en löstagbar skivläsare.

Det rapporterar webbsajten Insider Gaming som även skriver att skivläsaren kopplas till spelkonsolen med USB-C. Den ska även vara estetiskt sammansmält med PS5:an.

Identisk prestanda med gamla PS5

Utöver den löstagbara USB-skivläsaren så ska resten vara identiskt med befintliga Playstation 5 och Playstation 5 Digital Edition.

Det betyder att du som redan har köpt Sonys senaste spelkonsol inte behöver köpa någon ny. Du får identisk prestanda vilket betyder att spelen inte flyter bättre även om du byter konsol.

Insider Gaming säger också att den nya modellen kommer att säljas i två varianter.

Den ena har den löstagbar skivläsaren medan den andra skeppas utan samma skivläsare. Det är inte klarlagt hur stor prisskillnaden kommer att vara mellan de båda varianterna.

Sony har redan ökat priserna på Playstation 5-serien med 12 procent, så vi har inga förhoppningar om att nya modellen ska vara billigare än riktpriset idag.

Sony har redan släppt två nya revisioner av PS5

Svenska konsumenter har idag två modeller att välja på, med eller utan skivläsare.

Båda är av första versionen som släpptes under 2020.

Sedan dess har Sony faktiskt släppt två revisioner. Första kom 2021 och den andra sent under 2022.

I skrivande stund finns ingendera på svenska marknaden. Och det är frågan om vi får hit dem med tanke på att Sony kanske planerar en ny, förbättrad modell för 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.