Titta på storfilm på YouTube – fler än 100 titlar redo

YouTube

Titta på gratis storfilm på YouTube – om du kan stå ut med lite reklam då och då. Den populära videosajten har lagt upp tunga namn som The Terminator och Rocky för dig att titta på, och fler titlar kan vara på gång.

Totalt finns idag ett hundratal gratis filmer att titta på med YouTube. The Terminator, Rocky, Legally Blonde, Zookeeper och Agent Cody Banks är bara ett fåtal kända namn i listan. Och sen introduktionen i oktober har planerna på många fler filmer bara ökat.

En anledning till att filmer har börjat dyka upp är för att annonsörerna ökat kraven på ett mer familjevänligt YouTube. Kurerade filmer är ett stort steg framåt för den populära tjänsten, dessutom garanterat att uppskattas av de som föredrar gratis film framför betalfilm.

Rohit Dhawan avslöjar att YouTube fortfarande experimenterar med filmvisningen, och att de undersöker vilka möjligheter som finns. Främst handlar det om att ge annonsörerna attraktiva lösningar och det betyder så klart mer intäkter till YouTube, och Google.

We saw this opportunity based on user demand, beyond just offering paid movies. Can we do ad-supported movies, free to the user?

Rohit Dhawan

Lösningarna ska garantera att annonserna inte visas till material som främjar våld, hets mot folkgrupp eller terrorism. Det betyder i sin tur att YouTube lättare kan skydda varumärken från att exponeras i dåliga sammanhang likt ovanstående.


Om du nu fick en idé om att YouTube kommer att bli nästa stora Netflix-konkurrent så är det inget som planeras idag. Tjänsten arbetar fortfarande med att hitta rätt väg framåt med storfilm. Frågan är bara – vart kommer det att landa? Vad tror du?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.